Крагујевачка деца добила новчану помоћ од хуманитарних удружења из Италије

Представници Удружења „Мир сада“ из града Лека у Италији и Удружења „Торино сос“ из Торина уручили су крагујевачкој деци новчану помоћ у износу од око два милиона динара.

Чланови делегације из Италије посетили су и Основну школу “19. октобар“ у Ботуњу за коју су обезбедили средства за адаптацију.

Више од два века ова удружења у сарадњи са Самосталним синдикатом металаца Србије  помажу породицама бивших радника крагујевачке Заставе.

Више пута годишње хумани људи из Италије долазе у Крагујевац и донирају значајна новчана средства овдашњим породицама.

Овог пута 60-оро деце добило је помоћ.

Пријатељство је почело током бомбардовања наше земље 1999. године када су чланови удружења из Италије, у знак протеста због агресије НАТО -а и одлучили да помогну деци родитеља који су остали без посла.

Од тада сваки донатор из Италије брине о једној породици из Крагујевца.

У прво време након бомбардовања на списку за помоћ је било педесеторо деце чији су родитељи због бомбардовања Заставиних погона остали без посла, да би се касније тај број проширио на скоро две хиљаде.

Један од циљева сарадње је и развијање пријатељства између српског и италијанског народа.

Удружења из Италије уложила су значајна средства у реконструкцију школе у Ботуњу где су комплетно адаптиране учионице, кабинет и наставничке канцеларије као и парк у школском дворишту.

Ову активност Италијани су посветили недавно преминулој чланици њихове делегације која је годинама волонтирала у хуманитарним удружењима и помагала српској деци.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Крагујевачка деца добила новчану помоћ од хуманитарних удружења из Италије”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *