Крагујевачка прича представила политичку платформу

Грађански покрет “Крагујевачка прича” представио је данас политичку платформу на којој ће заснивати кампању за учешће на предстојећим локалним изборима.

У овој политичкој организацији залажу се за модернизацију политичког живота у граду, а поготову у време изборне кампање кроз јасан изборни програм – политички манифест који је данас на конференцији за новинаре представио покрет Крагујевачка прича.

Од како су расписани избори, крагујевачка политичка пракса је да су политичке странке на жалост одустале од размене политичких мишљења и идеја, кажу представници овог грађанског покрета.

У Крагујевачкој причи оцењују да се већ гласови и подршке стичу на један потпуно другачији начин рекао је представник овог покрета Борис Ковачевић.

Конкретне изборне идеје и политичке програме представили су кроз политички манифест под називом Разлог Крагујевца.

Ово је према речима Бориса Ковачевића иницијална програмска платформа за политички организован излазак крагујевачког становништва из бесмисла у којем се тренутно налази, навео је Борис Ковачевић.

Крагујевачка прича жели да поврати граду и грађанима Крагујевца, достојанство кроз обнову принципа јавности, слободне медије, слободу мишљења и изражавања, културу расправе и дијалога, отворено тржиште, засновано на приватном предузетништву и слободној конкуренцији.

То су само неки од циљева, односно део политичке платформе за коју се залаже покрет Крагујевачка прича.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *