Крагујевачка привреда радила током коронавируса пуном паром

Током трајања ванредног стања и пандемије Ковида -19, привреда на територији Шумадијског и Поморавског управног округа, посебно од краја априла, радила је пуним капацитетом, осим компаније Фијат Крајслер Аутомобили Србија, рекао је директор Привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа Предраг Лучић.

Влада Републике Србије, током трајања ванредног стања, настојала је да, по сваку цену, заштити здравље грађана, али је тенденција да се очува производња и радници задрже на својим радним местима, такође, била у фокусу.

Осим компаније Фијат Крајслер Аутомобили Србија, која још увек није почела са радом, током трајања ванредног стања, фабрике и привредници на територији Шумадијског и Поморавског управног округа, у изузетно комплексним условима када се цела планета па и наша земља борила са спречавањем инфекције корона вируса и лечењем оболелих од Ковида -19, успели су да организују производњу и обезбеде пласман својих производа на најзахтевнија страна тржишта.

Повећан је извоз, наводи Лучић и додаје да је у у прва три месеца ове године забележен раст спољно-трговинског суфицита.

Током априла, привредна слика била је измењена.

Како би се смањио ризик од инфекције корона вирусом Регионална привредна комора Шумадијског и Поморавског управног округа је, у сарадњи са Институтом за јавно здравље, обишла све велике компаније на територији Шумадије и Поморавља.
Велики тим је, том приликом, упознао менаџере предузећа са свим мерама које су, у време ванредног стања биле примењиване како би се смањио ризик од заразе.

Да се такав корак показао као изузетно ефикасан потврђују подаци да у компанијама на територији два региона није било жаришта епидемије и оболелих од Ковида 19.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *