Крагујевачка управа за ванредне ситуације добила ватрогасну цистерну

Крагујевачка управа за ванредне ситуације богатија је за још једно возило. Ради се о ватрогасној цистерни запремине 7.000 литара. Вредност возила је 250 хиљада евра.

Новац за куповину цистерне обезбедило је Министарство унутрашњих послова.

Сектори за ванредне ситуације и полицијске управе широм Србије богатије су за 14 ватрогасно спасилачких и 72 транспортна возила.

Из Министарства унутрашњих послова поручено је да ће Сектор за ванредне ситуације до краја наредне године имати 60 нових ватрогасно спасилачких возила.

Једно од тих стигло је Крагујевачкој управи за ванредне ситуације. Ради се о ватрогасној цистерни запремине 7000 литара.

Возило је од великог значаја за интервенције на гашењу пожара, не само на територији града Крагујевца већ и Шумадијског управног округа.

Министарство унутрашњих послова ради на обнављању возног парка Сектора за ванредне ситуације и инвестира тамо где су највеће потребе.

Ова одлука долази у правом тренутку за даљи рад ватрогасно спасилачких јединица, јер су сва возила стара и време је да се обнове, проценило је ресорно Министарство.

Министарство унутрашњих послова ове године набавиће нове интервентне и радне униформе за екипе на терену.

До краја године планирају да комплетно опреме све ватрогасно спасилачке јединице на територији Републике Србије.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *