Крагујевачке школе међу десет најбољих у Србији на завршном испиту

Крагујевачке основне школе „Драгиша Михаиловић“ и „Свети Сава“ сврстане су у десет најбољих школа у Србији јер су њихови ученици показали најбоље резултате на завршном испиту 2020. године.

Компанија „Хуавеј“ одлучила је да за постигнуте резултате награди најбоље школе и уручи им по 12 таблета.

У Основној школи „Драгиша Михаиловић“ наводе се радују овој награди која ће им бити уручена 4. марта и додају да ће таблети отићи у руке основаца који код куће немају рачунар.

Основна школа „Драгиша Михаиловић“ има 486 ђака. Прошле године, наставници и ученици су, у веома тешким околностима због корона вируса, марљиво радили како би завршни испит осмака био реализован на завидном нивоу.

Предани рад се исплатио, наводе у школи, јер су ученици показали завидно знање из српског језика, математике, али и на комбинованом тесту.
Бивши осмаци који су сада средњошколци навде да им је стечено знање у основној школи одлична основа у наставку школовања.

Наставници школе „Драгиша Михаиловић“, међу којима је Наташа Станковић која предаје математику, истичу да је добар тим, као и тесна сарадња са ученицима и родитељима, условила добре резултате на завршном испиту.

Услед пандемије корона вируса настава се одвијала у дигиталном формату, па је било неопходно да сви ученици имају рачунаре. Директор школе, Далибор Тврдишић, каже да ће таблете добити ђаци који немају рачунаре код куће.

Како је најављено, представници компаније „Хуавеј“ посетиће Крагујевац почетком марта и том приликом уручити школама „Драгиша Михаиловић“ и „Свети Сава“ по 12 таблета.

Осим ове две крагујевачке школе, још осам школа у Србији постигло је завидан успех на завршном испиту прошле године.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *