Крагујевачки академски оркестар акордеониста без публике

Крагујевачки академски оркестар акордеониста одржао је годишњи концерт у Првој крагујевачкој гимназији.

Како би се испоштовале све епидемиолошке мере, концерт је одржан без публике, али ће сви поштоваоци и љубитељи хармонике моћи накнадно да погледају концерт који ће бити постављен на јутјуб канал Музичког центра Крагујевац.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, крагујевачка публика остала је ускраћена за бројна културна дешавања.

Акордеонисти су традиционално одржали годишњи концерт и представили занимљив репертоар који ће бити доступан у дигиталној форми.

Комплетан концерт овог јединственог оркестра који води професор Предраг Костовић биће доступан на јутјуб каналу.

Костовић наводи да су и они као музичари вишеструко ускраћени тренутном ситуацијом.

Сваком музичару је посебно битна интеракција са публиком која је приликом овог концерта изостала, међутим, професионалност сваког инструменталисте надокнађује недостатак аплауза на крају наступа и енергију коју публика доноси.

Крагујевачки академски оркестар акордеониста основан је 2018. године, са циљем да домаћој и иностраној публици понуди аутентичан звук оркестра хармонике на професионалном нивоу.

Оркестар акордеониста чине студенти и професори крагујевачког Филолошко-уметничког факултета на катедри за хармонику, као и професори Музичке школе у Крагујевцу.

Подсећамо, крагујевачки акордеонисти имали су два запажена наступа са Влатком Стефановским на Коларцу и у Крагујевцу.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *