Крагујевачки акордеонисти одушевили Словенце

Крагујевачки академски оркестар акордеониста наступио је на Светосавској академији у Витању у Словенији. Академија је ове године била посвећена научнику Михајлу Пупину, који је уједно и почасни грађанин Бледа.

Поред Крагујевчана, за музички део програма били су задужени етно група Врело, византијски хор Мојсије Петровић и словеначка оперска певачица Ирена Тиран.

Крагујевачки академски оркестар акордеониста имао је веома запажен наступ у Свемирском центру Нурдинг у Витању код Цеља.

До сарадње је дошло након одржаног концерта на Коларцу где је Крагујевчане имала прилике да послуша словеначка редитељка Светлана Драмлић.

У догађају су учествовали и познати драмски уметници Наташа Нинковић, Војин Ћетковић и Борис Каваца.

Акордеонистима се на сцени придружио кавалиста, фрулаш и гајдаш Милош Николић.

Композицију којом су се представили Словенцима радио је професор Факултета музичких уметности на џез одсеку Владимир Николов, а композиција је имала елементе познате песме „Ја сам рођен тамо на салашу“ из познате серије „Салаш у Малом риту“.

Након позитивних утисака из Словеније, Крагујевачки академски оркестар акордеониста припрема крајем априла четири концерта са Влатком Стефановским.

Жеља им је да свој рад представе и у мањим срединама тако да ће концерте пратити публика из Новог Пазара, Врњачке бање, Чачка и Рашке.

Извештава новинарка РТК Јелена Јовановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *