Крагујевачки Црвени крст обележава Дан прве помоћи

Светски дан прве помоћи, ове године, обележава се 12. септембра.

На овај дан организације Црвеног крста широм света, настоје да скрену пажњу јавности на значај познавања прве помоћи за појединца, али и за друштвену заједницу.

Градска организација Црвеног крста ће сутра, од 10 до 13 сати, грађанима давати савете како да, у случају потребе, пруже прву помоћ, али и у новонасталим околностима смање ризик од преношења Ковид инфекције.

“Незгоде не знају за корону! Прва помоћ је увек потребна”, порука је овогодишње кампање обележавања Светског дана прве помоћи.

Незгоде су увек непредвидиве и могу се догодити било када и било где, па је од изузетне важности да знамо како да реагујемо у датом тренутку.

Црвени крст Крагујевац сваке године обележава Дан прве помоћи, са крајњим циљем да скрене пажњу јавности и научи грађане да стручно и брзо пруже прву помоћ и тако евентуално некоме спасу живот.

Поводом Дана прве помоћи, Градска организација Црвеног крста сутра од 10 до 13 сати за грађане организује „Дан отворених врата“.

У првих шест месеци ове године у крагујевачком Црвеном крсту за пружање прве помоћи обучено је укупно 1017 грађана. Од тога, више од 120 кандидата за возаче, преко 60 запослених, 810 основаца и 25 средњошколаца.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *