Крагујевачки ђаци у акцији “Заштитимо децу у саобраћају“

Црвени крст Крагујевац у сарадњи са саобраћајном полицијом, скоро четири деценије спроводи традиционалну акцију “Заштитимо децу у саобраћају“.

Прилику да се упознају са саобраћајним правилима данас су имали ученици првог разреда Основне школе “Светозар Марковић“.

Ученици првог разреда и предшколци имају прилику да се кроз дружење са волонтерима Црвеног крста и саобраћајним полицајцем информишу како да буду безбедни у саобраћају.

Сигурност деце у саобраћају је изузетно важна јер је реч о посебно рањивој групи, а родитељска брига је већа када деца постану самостални учесници у саобраћају.

Веома је важно да деца у најранијем узрасту усвоје саобраћајна правила, а одговорност одраслих је да сопственим примером покажу најмлађима како се треба понашати у саобраћају.

Акција је почела 11. септембра и трајаће до краја наредног месеца. Предвиђено је више од 80 предавања за око 3.000 ученика из градских и сеоских школа.

На завршној свечаности биће додељени поклони ауторима најбољих ликовних радова. Црвени крст је, захваљујући подршци компаније Хедлмајер, обезбедио поклоне за све прваке и предшколце.

Ученици првог разреда поласком у школу, постају чланови подмлатка Црвеног крста, а ова организација је за све малишане обезбедила едукативниматеријал.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *