Крагујевачки гимназијалци освајају свет

Крагујевачки гимназијалци – чланови ПКГанга и четири професора, путују за Хјустон на такмичење Прве Лего Лиге, које се одржава од 17. до 20. априла.

Новац који им је недостајао за путовање у Хјустон, у износу од 720 хиљада динара, обезбедио је град Крагујевац.

Крагујевачки гимназијалци Ања Мијаиловић, Марта Шпица, Иван Грего, Дуња Михајловић, Милица Тодоровић, Милутин Милојковић и Михаило Шундовић, са још четири професора, путују за Хјустон на такмичење Прве Лего Лиге.

Град је обезбедио 720 хиљада динара, колико им недостаје да би покрили све трошкове, док је део, у износу од четири хиљаде евра, обезбедила Влада Србије.

Поред тога, захваљујући ангажовању ученика и професора, који су организовали концерте, изложбе и друге активности, прикупљен је део средстава, како би сви ученици могли да оду на ово престижно такмичење.

Град је финансирао и трошкове путовања екипе ПКГанга на европско такмичење у Словенију, где су, од четири српске екипе, били најбољи и пласирали се за светско такмичење.

Локална самоуправа ће сносити и део трошкова путовања у Хонг Конг, ученика Средње медицинске школе из Крагујевца, Николе Вуловића, који представља Србију на Међународној географској олимпијади.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *