Крагујевачки омбудсман на Европској онлајн конференцији у Стразбуру

Канцеларија локалног омбудсмана града Крагујевца била је учесник Европске конференције, којој су присуствовали омбудсмани из целе Европе.

Тема конференције била је положај омбудсмана у доба кризе која је настала поводом рата у Украјини.

Разлог организовања Европске конференције на којој је Канцеларија локалног омбудсмана града Крагујевца учествовала онлајн био је разговор и размена мишљења о актуелној ситуацији у свету поводом кризе у Украјини и сагледавање значаја институције омбудсмана у пружању подршке избеглима и расељенима.

Локални омбудсман града Крагујевца надлежан је за поступање по притужбама грађана на рад свих институција, установа и јавних служби чији је оснивач град Крагујевац.

Поред тога, ова институција активно учествује и у решавању случајева повреда људских права, права детета као и породичних права.

У плану је и реализација низа активности у циљу промоције делатности омбудсмана, како би грађани Крагујевца имали више информација и лакши приступ овој институцији.

Грађани Крагујевца имају могућност да се и преко инстаграм странице Канцеларије информишу о врсти помоћи коју омбудсман може да им пружи, а притужбе на рад локалних служби и органа града Крагујевца могу послати и електронском поштом.

Канцеларија локалног обдусмана налази се у улици Светозара Марковића број 7 и отворена је сваког радног дана од 10 до 13 часова.         

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *