Крагујевачки одборници сутра расправљају о буџету?

Градско већe града Крагујевца је на данашњој првој седници, а ради разматрања Нацрта одлуке о буџету града Крагујевца за 2024. годину, као и Нацрта Кадровског плана запослених у градским управама и стручним службама града Крагујевца, усвојило захтев за сазивање седнице Скупштине града Крагујевца по хитном поступку.

Седница би требало да буде одржана сутра од 14 часова.

Пре седнице на којој би требало да се расправља о буџету града за текућу годину, одборници крагујевачког парламента су на седнци сазваној по хитном постуку синоћ изабрали нову градску власт.

За градоначелника Крагујевца са 49 гласова „за“ изабран је градоначеник у претходном мандату и председник Привременог органа града Никола Дашић, а за његовог заменика Дејан Ружић, као и 11 чланова Градског већа.

Они су изабрани обједињеним тајним гласањем којем нису присуствовали одборници опозиционих странака.

Опозиција је током целодневне расправе критиковала предложене кандидате, а поједилни одборници су тврдили да седница, као и сама кандидатура Николе Дашића није по закону.

Никола Дашић је био кандидат коалиције коју чине Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије и 300 Крагујевчана.

Шеф одборничке групе Српске напредне странке, Александар Лазовић, казао је по завршетку седнице да је захваљујући јединству странке и коалиционих партнера формирање градске власти у Крагујевцу окончано.

За заменика председника градског парламента изабрана је Анђелка Стојковић, за члана Градског већа за финансије Ненад Станишић, за комуналну делатност Маја Ангеловска, за равномерни и одржив развој села и града Снежана Катић, за здравствену и социјалну заштиту Јелена Павић, за образовање Душан Алексић, за културу Ана Јелић, за локалну самоуправу Сања Туцаковић, за привреду Радомир Ерић, за унапређење и заштиту животне средине Стефан Никезић, за спорт Предраг Стевовић, док је за члана Градског већа за инвестиције и управљање пројектима изабран Александар Милошевић.

Ово је други мандат Николе Дашића на месту градоначелника Крагујевца.

Први је трајао од претходних локалних избора 2020. године до краја септембра прошле године.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *