Крагујевачки „оружари“ одржали протест због лошег стања у фабрици

Радници фабрике Застава оружје данас су одржали радни збор испред Управне зграде на којем су исказали незадовољство због, како тврде, тешке ситуације у којој се налази ова крагујевачка фабрика.

Запослени траже побољшање услова рада, повећање плата и хитно упошљавање.

Представници Синдикалне организације „Застава оружје“ тврде да је крагујевачка фабрика доведена на руб пропасти.

Како кажу, морали су да реагују на овакав начин како би спречили отпуштање радника и гашење фабрике која прославља 170 година постојања.

Наглашавају да су проблеми из дана у дан све већи, а решење се не назире.

Сматрају да се Влада Србије, као оснивач, и руководство фабрике маћехински односе према Застава оружју.

Радници су једногласно усвојили захтеве који су предати директору фабрике.

Траже хитно упошљавање фабрике и обезбеђење ресурса за производњу, деблокаду фабричког рачуна, добијање извозних дозвола надлежних министарстава, уплате доприноса, повећање цене рада и плата за достојанствен живот и обезбеђивање заштитне опреме, топле хале и додатних 300 динара по сату рада када су хале хладне. Чекаће одговор надлежних.

Уколико не буде позитиван, следи радикализација протеста.

Крагујевачки „оружари“ тврде да у њиховом протесту нема политике и да се излазак из производних хала случајно поклопио са предстојећим изборима.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Крагујевачки „оружари“ одржали протест због лошег стања у фабрици”

  1. Sve alkoholicar do alkoholicara, ne zna se da li ima jedan trezan, sad se setili da strajkuju, oola njih po bolovanjiđžma a rade privatno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *