Крагујевачки пензионери у безбедној набавци

Нове мере Владе Републике Србије против ширења вируса КОВИД-19 предвиделе су измену термина куповине у продавницама за особе старије од 65 година.

До сада су пензионери у набавку могли да иду недељом од 4 до 7 сати. Од овог викенда због продужења полицијског часа недељна куповина се обавља суботом, од 4 до 7 сати.

Најстарији Крагујевчани су рано јутрос били у прилици да у једном од 59 малопродајних објеката купе неопходне намирнице поштујући све прописане мере заштите, а процењује се да је у набавци било око 8000 пензионера.

Захваљујући волонтерима и припадницима Полицијске управе и трећа акција куповине, под посебним условима за суграђане старије од 65 година протекла је у Крагујевцу у најбољем реду.

Међу волонтерима јутрос је био и Дарко Милисављевић шеф стручног штаба ФК Раднички.

Крагујевчани који имају 65 година и више су и овог викенда искористили прилику да рано ујутру оду до продавнице и купе неке од најнеопходнијих намирница.

За 140 волонтера акција је почела у 3 сата када су у дворишту Црвеног крста преузели маске и рукавице намењене пензионерима, као и дезинфекциона средства.

Мере заштите од заразе корона вирусом, ове суботе поштовали су и продавци и купци, а у да сви буду безбедни потрудили су се волонтери Црвеног крста, комунални полицајци и припадници Полицијске управе Крагујевац.

За најстарије суграђане у Крагујевцу било је отворено 59 малопродајних објеката који су били добро снадбевени свим потребним артиклима.

И поред тога што у куповину могу само једном недељно, купци нису пазарили више намирница него што им је потребно.

У приградским насељима највише купаца било је у прехрамбеним продавницама Трнаве промет, Мораве и у Драгстору у Станову.

Рафови су били пуни робе, тако да су пензионери могли да се снабдеју свим потребним намирницама за наредних недељу дана.

За поједине најстарије Крагујевчане ово је била прилика да први пут после увођења ванредног стања изађу из својих домова, док је другима приоритет био набавка за наредних недељу дана.

Пензионери су при куповини поштовали све прописане мере заштите и држали одстојање од 2 метра.

Град Крагујевац је и овог пута за све оне који нису имали заштитне маске и рукавице, обезбедио довољне количине како би куповина била што безбеднија.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *