Крагујевачки ученици најбољи ауто-сервисери Југоисточне Европе

Сусрети ученика ауто-сервисера Југоисточне Европе, четврти по реду, први пут су одржани у Србији.

Домаћин такмичења, које је окупило средњошколце из пет држава некадашње Југославије, била је Средња стручна школа чији су ученици освојили прво место.

Први сусрети ученика ауто-сервисера Југоисточне Европе одржани су у Сарајеву, други и трећи у Подгорици и Љубљани, док је први домаћин у Србији био Крагујевац.

Такмичење је окупило 14 ученика из Словеније, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Србије. Циљ манифестације, чији је домаћин била Средња стручна школа, је да се кроз дружење и размену знања промовише овај занат код младих.

Ученици из других држава који су били смештени код вршњака из Крагујевца имали су прилику да упознају центар Шумадије.
Манифестацију је подржало Удружење Ауто сервиса Србије, а одржана је у НИКОМ сервису са којим Средња стручна школа сарађује.

На такмичењу, где се оцењивала брзина и прецизност у раду, прво место освојили су ученици Средње стручне школе.

Друго место припало је Словенцима, док су треће поделили ученици из Сарајева и Македоније. Науспешнијим такмичарима уручене су пригодне награде.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *