Крагујевачки ватрогасци од почетка године имали више од 1.000 интервенција

Припадници Ватрогасно-спасилачке бриграде Крагујевац до сада су имали око 1.000 интервенција.

Од тога је више од пола било на отвореном простору. У највећем броју случајева узрок је људски фактор.

Пошто се ближи грејна сезона надлежни апелују на грађане да буду одговорни и провере електричне инсталације и уређаје у својим домаћинствима.

Због честих пожара на саобраћајним возилима препорука возачима је да набаве противпожарне апарате.

Припадници Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац од почетка године имали су нешто више од хиљаду интервенција, од чега је око 600 било на отвореном простору.

Узроци су најчешће људска непажња, нехат и незнање. До пожара на отвореном често долази и због спаљивања стрњишта иако су за то предвиђене високе казне. На овај начин могу бити угрожени и учесници у саобраћају.

Око 10 процената интервенција ватрогасци имају због пожара на саобраћајним возилима.

Узроци су оштећења и кварови у систему за довод горива, неисправност електро инсталација, кочионог и система за хлађење.

Надлежни сматрају да свако возило треба да има противпожарни апарат.

Осим интервенција на терену и одржавања опреме, активности припадника Ватрогасно-спасилачке бригаде Крагујевац усмерене су и на подизање свести код грађана како људски фактор не би био најчешћи узрок пожара.

Пошто се ближи грејна сезона апелују на грађане да буду пажљиви и провере електричне инсталације и уређаје у својим домаћинствима.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *