На петом Интернационалном гастро-туристичком шампионату у Нишу, учествовало је преко 350 кулинара из 24 државе света.
Крагујевачки кулинари освојили су укупно 13 медаља, пет златних и по четири сребрне и бронзане.
Тим из Крагујевца чинили су подпредседник Хорека асоцијације Крагујевац и ментор Владимир Арсенијевић, Владислав Милошевић, капитен тима Угљеша Степановић, Милан Стевановић, Немања Милосављевић, Лука Пецељ и Александар Бишевац.
На међународном кулинарском такмичењу у Нишу, такмичари су се надметали у разним дисциплинама трудећи се да презентују своја умећа и да најбољи начин представе гастрономска достигнућа своје земље.
Седам мајстора кухиње из Крагујевца оправдало је учешће на овом престижном такмичењу.
Капитен тима Угљеша Степановић, поносно говори о наградама које су добили 13 медаља: пет златних и по четири сребрне и бронзане.
Ове године, младе виртоузе у кухињи очекују велика такмичења како у Србији тако и у иностранству.
Такмичење је добродошло као својеврсна припрема и усавршавање за наредна.
На петом међународном такмичењу у Нишу, о најбољима одлучивао је жири предвођен славним иманима: попут Стеве Карапанџе из Загреба, Саше Мишића, а оцењивали су и мастер шефови Израела, Азербејџана, Италије, Русије, Словеније, Словачке, Грчке.
Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.