Крагујевачким школама недостају клупе

После обезбеђене дезинфекције школа, набавке маски за запослене, заштитних визира за наставнике и ученике две школе за децу са посебним потребама,

град Крагујевац сада интезивно ради на прибављању клупа за поједине школе у којима, због новог распореда недостаје инвентар, изјавио је за РТК Душан Алексић, члан Градског већа за образовање.

Алексић је апеловао на родитеље да не доводе децу у школу уколико ученици имају контакт са особама у изолацији или било какве респираторне проблеме, чиме исказују одговорност и штите другу децу од евентуалног ширења коронавируса.

У седмици пре почетка школске године, град Крагујевац је предузео низ мера за безбедан почетак школске године.

У складу са инструкцијама Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и препорученим епидемиолошким мерама Кризног штаба, Институт за јавно здравље је дезинфиковао све школске објекте.

Град Крагуејвац је обезбедио довољне количине дезинфекционих средстава и заштитних маски за запослене.

Све основне и средње школе у Крагујевцу у овом тренутку имају довољно средстава за дезинфекцију и ништа од заштитне опреме те врсте не недостаје.

Због организовања наставе са мањим бројем ученика појавила се потреба за школским инвентаром.

У измењеним околностима школска година у Крагујевцу је почела за око 13.500 ученика.

Међу њима је скоро 1.700 првака и више од 7.500 средњошколаца који образовање настављају у 10 школа.

Безбедан повратак у клупе је немогућ без поштовања физичке дистанце, ношења маски, редовног прања руку и што је најважније свести да уколико постоји и најмања сумња на вирус Ковид-19 остајањем код куће ученик штити и себе и своје вршњаке

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *