Крагујевачко угоститељство трпи последице короне

Општа оцена је да угоститељи сносе навеће последице епидемије корона вируса.

Приход појединих угоститеља се преполовио у поређењу са прошлом годином, а има и оних који уопште не оставрују промет.

Хотел Женева лукс и даље ради са истим бројем радника, али како каже сувласник овог угоститељског објекта који поштује све прописане противепидемијске мере, Милија Поповић, целокупни приход не може да покрије плате запослених.

Да има и оних угоститеља који покушавају да остваре какав-такав приход, задрже запослене и наставе са радом у новим околностима, поштујући све прописане противепидемијске и мере Кризног штаба, потврђује и случај хотела Женева лукс.

Због мера које су на снази, у овом угоститељском објекту за сада се организују мање прославе за највише тридесетак особа, што обезбеђује само 10 одсто укупног промета уобичајеног угоститељског објекта и једва покрива зараде запослених.

Овај угоститељ сматра да уколико епидемија корона вируса буде и у наредних годину дана, угоститељска делатност неће моћи да опстане.

Да би се ублажиле последице које угоститељство трпи због епидемије, држава је обезбедила помоћ, али то, тврде угоститељи, није довољно.

Поповић каже да је одговоран угоститељ и да ће настојати и даље да поштује све прописане мере заштите, јер је безбедност гостију и запослених на првом месту.

Такође, оцењује да такозвани „мини ресторански живот“ који је тренутно присутан у већини угоститељских објеката, није одржив из финансијског угла, на дужи рок.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *