Крагујевчани најбољи на националном такмичењу у роботици

Екипа Прве крагујевачке Гимназије Лего Мафиа проглашена је најбољом екипом у Србији и овај тим освојио је прво место у Робот игри, на такмичењу у роботици First Lego Liga, које је одржано у Интернационалној школи “Црњански“ у Јагодини.

Ово је треће такмичење и на њему је учествовало више од 200 такмичара из три земље – Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Тимови су се надметали у четири дисциплине, а овогодишњом темом организатори су желели да подстакну децу да размисле и истраже путеве којима пролази енергија пре него што дође до њих. То значи од различитих извора електричне енергије, складиштења и преноса, до потрошње и коришћења у свакодневном животу.

Екипа Прве крагујевачке Гимназије Лего Мафиа проглашена је за најбољу у Србији. Овај тим освојио је прво место у Робот игри, као најатрактивнијем делу такмичења, где је њихов робот прикупио највише поена.

Екипа Прве крагујевачке гимназије понела је и титулу победника читавог турнира, као најбоље пласирана у све четири категорије.

Организатор такмичења је удружење “Права прича“. Прве четири екипе које су биле најбоље на такмичењу у Јагодини путују на регионално надметање у роботици – Финале регије Адриа, које се одржава 18. марта, у Словенији.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *