Крагујевчани најбољи у Централној Србији на такмичењу „Достигнућа младих“

Ученици Прве крагујевачке гимназије су са својом компанијом „Еду гејмс“ освојили прво место у Централној Србији на такмичењу „Достигнућа младих“.

Више од 250 ученика и 50 ученичких компанија из 19 градова Србије, учествовало је на такмичењу „Достигнућа младих у Србији“ на коме су представили своје предузетничке идеје.

Ученичка компанија је најпознатији програм „Достигнућа младих“ који обезбеђује основно економско образовање за ученике средњих школа и спроводи се широм света.

Ове године, 20 победничких тимова из пет региона пласирало се у национално финале, а победник ће представљати Србију на европском такмичењу најбољих ученичких компанија.

Победници Централне Србије су ученици Прве крагујевачке гимназије који су представили своју компанију „Еду гејмс“. Реч је о интерактивној игрици која утиче на психомоторни развој и когнитивне способности деце у најмлађем узрасту.

Првој крагујевачкој гимназији ово није први пут да учествује на такмичењу „Достигнућа младих“.

Национално финале ученичких компанија, у оквиру Достигнућа младих у Србији,према најавама организатора, биће одржано почетком јуна.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *