Крагујевчанин Владимир Бараћ добитник награде САНУ за најбољи мастер рад

Мастер рад Владимира Бараћа, студента мастер студија информатике на Институту за математику и информатику Природно-математичког факултета у Крагујевцу, проглашен је за најбољи мастер рад из области рачунарства у 2019. години.

Ову награду доделила је Српска академија наука и уметности.

Престижна награда Математичког института Српске академије наука и уметности се сваке године додељује студентима мастер студија за најбољи оригинални научно–истраживачки рад, мастер рад или други писани рад из области рачунарства.

Крагујевчанин Владимир Бараћ је прву награду освојио мултидисциплинарним мастер радом „Примена алгоритам рачунарске визије у одређивању параметара трагова у дозиметрији“.

Како објашњава, овим радом се знатно убрзава процена опасности од зрачења.

У ужи избор овогодишњег такмичења ушла су четири мастер рада, које су кандидати, због тренутне ситуације, комисији Математичког института САНУ-а презентовали путем интернета.

Мастер рад Владимр Бараћ је радио под менторством професора Милоша Ивановића  и уз подршку комисије коју су чинили професори физике и информатике са Природно-математичког факултета у Крагујевцу, Ненада Стевановића и Ане Капларевић – Малшић.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *