Крагујевчанка освојила награду на ликовном конкурсу „Солидарност нас спаја“

Ученица Школе са домом за ученике оштећеног слуха у Крагујевцу, Ђула Хидановић, једна је од добитника награде ликовног конкурса „Солидарност нас спаја”, за календар развојног програма ЕУ ПРО за 2021. годину.

Циљ конкура био је да подстакне средњошколце да сликовито прикажу свој свет у години пандемије Ковида 19.

На конкурс је пристигло 211 ликовних радова из 54 средње школе из 38 градова и општина из Србије.

Награђено је 12 аутора.

Школа са домом за ученике оштећеног слуха у Крагујевцу добила је награду за најбољу школу захваљујући целокупном ангажовању током трајања конкурса, а ученица ове школе Ђула Хидановић  добитница је награде ликовног конкурса „Солидарност нас спаја“.

Конкурс је организован онлајн.

Радови су послати поштом или мејлом.

Свечано онјалн проглашење победника одржано је крајем децембра.

Том приликом је речено да су радови који су пристигли на конкурс посебни, јер показују одраз нове стварности на реалност и приоритете.

Европска унија у сарадњи са Министарством за европске интеграције више од десет година подржава ово ликовно такмичење и на тај начин мотивише младе да буду активни и размишљају о важним друштвеним темама.

Такође их и подстиче да испоље своју креативност и награђује талентоване ученике, као и школе које су посебно ангажоване у креативном раду са младима.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *