Крагујевчанка победница Бањалучког пјесмобоја

На Међународном фестивалу поезије за средњошколце који је одржан у Бања Луци, ученица Друге крагујевачке гимназије, Аница Манојловић освојила је прву награду.

Први Бањалучки пјесмобој организовало је удружење „Култарт“.

Матуранткиња Друге крагујевачке гимназије Аница Манојловић пише песме од првог разреда основне школе и до сада је учествовала на више такмичења на којима је освајала и прве награде.

Таленат за писање поезије препознале су и наставнице које су јој билe велика подршка у раду.

У финалу Бањалучког пјесмобоја Аница је учествовала са три песме од којих јој је песма „Ода твојим патикама“ донела прву награду.

На конкурс удружења „Култарт“ из Бањалуке пријавило се 300 учесника из Србије, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине и Македоније, а сви радови били су на матерњем језику.

Инспирацију за своје песаме ауторка проналази у свакодневним догађајима.

Аница је, поред пакета књига, на овом међународном такмичењу добила и штампање збирке песама у 300 примерака која ће бити издата у наредним месецима.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *