Крагујевцу признање НАЛЕД-а за развој еУправе

Град Крагујевац један је од добитника НАЛЕД – овог признања за развој еУправе у локалној заједници током 2022. године у области Заступљеност и квалитет еУслуга.

Признања су уручена у Београду на завршнoј конференцији пројекта „Успостављање индекса еУправе за јединице локалних самоуправа у Републици Србији“.

Истраживање НАЛЕД-а, у којем је учествовала 141 локална самоуправа у Србији, показало је да је град Крагујевац један од водећих по броју и квалитету еУслуга, техничкој и кадровској опремљености и заступљености грађана у коришћењу електронских услуга.

Град Крагујевац пружа низ поступака у електронском облику, који се могу пронаћи како на Порталу еУправе, тако и на прегледној веб-презентацији.

Простора за развој еУслуга у Крагујевцу има још доста па ће Градска управа у наредном периоду радити на модернизацији рачунарске опреме и усавршавању кадрова.   

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *