Креће конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности

Јавни конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности, које се односе на породичне куће на територији града Крагујевца за текућу годину, биће објављен у понедељак 6. септембра на званичној интернет страници града Крагујевца, одлучило је Градско веће.

Програм енергетске санације породичних кућа град Крагујевац заједнички реализује са Министраством рударства и енергетике.

За ту намену опредељено је 10 милиона динара, од чега је град Крагујевац обезбедио половину средстава у износу од пет милиона динара.

Надокнада дела трошкова набавке опреме и материјала одобрава се за четири мере:

замену спољне столарије са одговарајућим термичким својствима на породичним стамбеним објектима; набавку и инсталацију котла или етажне пећи на дрвни пелет за породичне стамбене објекте; набавку и инсталацију котла на гас за породичне стамбене објекте као и соларних колектора за грејање санитарне потрошне топле воде и пратеће инсталације грејног система за породичне куће.

Конкурсна документација за Јавни позив моћи ће да се преузме на интернет страници града Крагујевца, www.kragujevac.rs (на банеру „реализација мера енергетске транзиције“), на пријемном шалтеру Градске управе Града или пријемном шалтеру управног места Аеродром.

Рок за подношење пријава је 21 дан од дана објављивања на званичној интернет страници и огласној табли града Крагујевца, односно до 27. септембра 2021. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *