Кризни штаб: Тржни центри, услуге и угоститељи до 20 сати

Кризни штаб предложио је да се радно време тржних центара, услужних делатности, кафића и ресторана продужи до 20 сати, уз поштовање свих епидемиолошких мера, саопштио је члан Штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић.

Он је истакао да је мере ступају на снагу одмах, али су орочене до петка, а да ће ових пет дана послужити да се анализира и процени епидемиолошка ситуација, од чега ће зависити да ли ће мере бити продужене, промењене или допуњене.

У кафићима и ресторанима неће бити музике, рекао је Тиодоровић и објаснио да су уз мусзику људи опуштенији и да тако долази до преношења вируса. Он је додао и да је дошло до смањења броја првих прегледа у ковид амбулантама.

Епидемиолог и члан Кризног шртаба Бранислав Тиодоровић каже да се размишља о новогодишњој ноћи и да ће мере зависити од епидемиолошке ситуације.

Он је, после седнице Кризног штаба, рекао новинарима да ће о мерама за Нову годину моћи нешто одређеније да се каже у петак, за када је заказана нова седница Кризног штаба.

Антигенски тестови на вирус корона, најављени као тестови за кућну употребу, није требало да се нађу у слободној продаји.

Он је навео да грађани који су купили тестове никако их не користе сами, већ да тестирање уради неко од здравствених радника који су упућени како се користе и да тако буду сигурни, не само у резултат, већ и да је тестирање урађено на прави начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *