Кркобабић за корекцију „швајцарске формуле“ и увођење гарантоване пензије

Корекција постојећег начина обрачуна пензија је неопходна ради њиховог усклађивања са платама и смањења разлике између највиших и најнижих примања старијих суграђана, изјавио је данас у Крагујевцу Милан Кркобабић, председник Партије уједињених пензионера Србије.

Он је поручио да се ПУПС, између осталог, залаже за редовне и сугурне плате и пензије које грађанима омогућавају пристојан живот.

Пензије у Србији морају да буду усклађене са растом зарада, а то се може постићи корекцијом „швајцарске формуле“, која ће, такође, значити и смањење разлике између највиших и најнижих пензија, изјавио је данас у Крагујевцу председник Партије уједињених пензионера Србије Милан Кркобабић.

Он је подсетио да се ПУПС, између осталог, залаже да пензије буду редовне и сигурне и да држава за њих гарантује.

Председник ПУПС-а је додао и да се ова странка залаже за увођење такозване гарантоване пензије, као посебног социјалног давања, за старије од 65 година који из различитих разлога не могу да остваре право на пензију, а немају друге приходе.

Вођена принципом солидарности, Партија уједињених пензионера сматра да сви делови Србије треба равномерно да се развијају и да привредна активност у сеоским срединама буде на нивоу идентичном оном у градовима, рекао је Кркобабић.

Посланичка група ПУПС-а, која је према његовим речима, 16 година од оснивања четврта по снази у републичком парламенту, пред надлежне излази са конкретним предлозима и очекује позитиван одговор.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *