Кроз показну вежбу до безбедног учествовања у саобраћају

Матуранти медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“ били су део показне вежбе коју је организовала Саобраћајна полиција Полицијске управе у Крагујевцу.

Током ове вежбе поред предавања припадника полиције о безбедном учествовању у саобраћају, будући возачи били су у прилици да кроз специјалне ВР наочаре сазнају како изгледа измењена перцепција вида особе под дејством алкохола.

Ученици четврте године Медицинске школе са домом ученика „Сестре Нинковић“ су кроз показну вежбу Саобраћајне полиције у дворишту школе сазнали како да безбедно учествују у саобраћају као возачи, али и на који начин могу унапредити безбедност других учесника у саобраћају као стручна медицинска лица, након завршетка средње школе.

Посебан доживљај било је коришћење ви-ар наочара, које верно приказују како особа у алкохолисаном стању доживљава своју околину измењеном перцепцијом вида.

Медицинска школа у Крагујевцу константно унапређује рад са децом, кроз бројне активности. Тематске едукације, показне вежбе или такмичења део су свакодневице запослених у овој школи али и њених ђака. Оваквих активности, које су посвећене безбедности у саобраћају, треба да буде што више, рекао је директор Медицинске школе Владимир Јакшић.

Саобраћајна полиција Полицијске управе Крагујевац показну вежбу о вожњи аутомобила под дејством алкохола, спроводи у свим средњим школама у Крагујевцу, са циљем да што више матураната буде упознато са последицама које могу настати услед непоштовања саобраћајних правила.

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Кроз показну вежбу до безбедног учествовања у саобраћају”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *