Култура 30.11.2021.

Народни музеј у Крагујевцу одао је признање плодном крагујевачком уметнику Горану Ракићу који је, током четири деценије стварања, свој приватни и професионални живот везао за родни град.

У избору и поставци Татјане Милосављевић, изложен је део од бројних Ракићевих радова.

Горан Ракић је започео професионалну каријеру 80 тих година 20. века – период постмодернизма, Нове слике, и само он зна како је успео, да кроз 90-те прошлог века и већ трећу деценију 21. века суверено и бескомпромисно гради и води своју Слику кроз све изазове које пред њега ставља живот и окружење. 

А тек је почео.

Наводи Тања Милосављевић у монографији и додаје- најновије слике и цртежи заокружују све претходно што је створио Горан Ракић.

После много година враћа се колажу, уводи интезивну вишезначну плаву боју, много беле.

Уметнички пут дуг 40 година активног уметничког стваралачког рада, педагошког, искуства у вођењу међународних колонија, оснивања галеријских простора долазили су као залог сопствене уметничке репутације…

Кроз поставку нас води аутор лично.

Аутор емисије Слађана Обрадовић Чукарић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *