Култура 4.1.2022.

Крагујевачке установе културе у претходној години, и поред пандемије, успеле су да реализују низ програма, што је допринело да културна понуда у 2021. буде багата, разноврсна, квалитетна, што потврђује и све бројнија публика.

Организовано је културно лето, као и низ манифестација на отвореном. Током предстојеће 2022. године, срества из буџета намењена за културу увећана су за 3 одсто, што ће утицати да се настави са  програмима, фестивалима, новим манифестацијама.

У овој, и наредној емисији, члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић говори о плановима који следе за крагујевачке установе културе и њихове просторе.

Улазећи у другу деценију рада као организатор најзначајнијих манифестација класичне музике, својој верној публици и стручној јавности, оркестри Музичког центра приредили су новогодишњи концерт.

И у овој емисији кроз поставку, и живот причом нас води  Видан Папић.Уметник, професор, истраживач, светски путник, некадашњи директор Народног музеја,

Видан Папић никада није желео да живи ван Крагујевца, чак и када је било најтеже по уметност, стваралаштво.

Локална заједница га признаје и одмерава сваки пут када је пред публиком.

Заслужан за развој савремених уметничких трендова, али и педагогије у граду.

Крајем деведесетих година, у време када нико није ни слутио да ћемо за само две деценије живети у дигиталној ери, и да ће се око визуелног идентитета сваке фирме, установе, сваког производа завртети права идустрија у осмишљавању графичког изгледа.

Видан је пионирски кренуо и у тај подухват.

Већ смо рекли, осмислио је преко 200 идејних решења за имиџ што установа, што компанија.

Како је тада могао да зна да ће то бити будућност?

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *