Култура: 70 година Спомен парка „Крагујевачки октобар“

Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ обележио је 70 година од оснивања.

Тим поводом, испред Музеја „21. октобар“ отворена је ретроспективна изложба посвећена оснивању и раду ове установе.

Књажевско-српски театар је током протекле позоришне сезоне забележио значајне резултате у домену посећености.

У Мајнд парку одржана је изложба слика уз ревију одевних предмета, аксесоара са мотивима шумадијских ношњи у комбинацији са препознатљивим стилом слика Ане Петровић.

Целокупно уметничко представљање обухваћено је идејом новог бренда – Шумадијана који су осмислиле уметница Ана Петровић и њена сестра Маријана, а подржао водећи шумадијски предузетник Братислав Милановић.

Музички центар наставио је сезону концертом октета Камерног оркестра Шлезингер у свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. На програму су била дела Деспића и Менделсона.

Поводом обележавања 10 година од обнављања рада Фото клуба Крагујевац,у галерији Народне библиотеке „ Вук Караџић“ отворена је колективна изложба 31 члана који се представљају са  55 штампаних фотографија. Изложба под називом „Пет звездица“ може се погледати до 12. октобра.

Изложбом слика великог формата, под називом „Жена – вечна инспирација“ крагујевачки сликар Зоран Јагличић обележио је пола века стваралаштва, на истом месту  где  је и почела његова излагачка каријера- у галерији Дома омладине.

Времешни Крагујевчани Јагличића познају из златног доба Дома омладине.

1975. године представљао се у Атељеу 212 па потом у Фочи.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *