Култура: Друго Међународно такмичење пијаниста, изложба у галерији Рима

У организацији Музичке школе „Др Милоје Милојевић“ и Удружења љубитеља уметности „Љубица Марић“ у Крагујевцу је отворено Друго Међународно такмичење младих пијаниста и соло извођача.

Стручни жири који чине еминентни уметници оцењиваће такмичаре који пристижу из земаља региона, затим Немачке, Јужне Кореје.

Такмичење младих пијаниста и соло извођача отворено је концертом – „Песме чезнућа“. На програму су биле соло песме композитора из Србије, Црне Горе и Хрватске. Наступили су: Ведрана Шимић сопран, Наташа Јовић мецосопран, Стеван Каранац, тенор у пратњи клависких сарадника: Драгане Анђелић Буњац, Ане Стојановић и Богдана Милошевића.

Међународно такмичење младих пијаниста и соло извођача додатно оплемењује културну понуду града Крагујевца. Одржава се у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије до 28. априла када је планиран завршни концерт награђених учесника. Пратећи програм обележиће концерти признатих солиста и клавирских уметника као и музиколошка предавања.

У Галерији Рима у Крагујевцу отворена је изложба цртежа и скулптура Саше Панчића. Реч је о продукцији насталој претходне две године која је већ била изложена у Берлину и Београду. Саша Панчић је дипломирао на Факултету ликовних уметности у Београду 1989. године. Постдипломске студије завршио је у класи Драгана Лубарде. Излагачка каријера почела је од 1992. године и до данас је остварио преко 30 самосталних изложби у земљи и иностранству. Ликовној публици представљао се сликама, цртежима, скулптурама и видео радовима. Био је председник Удружења ликовних уметника Србије од 2007. до 2010. године.

Изложба под називом „Каирос и размотавање времена“ Саше Панчића у Галерији Рима отворена је до 23. маја.

Аутор емисије Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *