Култура: Изложба студената ФИЛУМ-а, Милица Антонијевић у Мостовима Балкана

У Универзитетској галерији отворена је традиционална годишња изложба радова студената Филолошко уметничког факултета, Одсека за примењену и ликовну уметност насталих током наставе из ужих уметничких области- сликарство, сликарске технике, вајарство, графика и графичке технике у академској 2023/2024.години.

Изложени су радови студената прве, друге и треће године. Заступљене су теме природе, портрети, актови, фигурације, религиозне.

Изложба је потврдила да нове генерације младих уметника одликује таленат, марљивост.

Одсек за примењену и ликовну уметност Филолошко уметничког факултета  један је од најтраженијих студијских програма. За двадесет и две године на њему је одшколована колона младих уметника који обликују уметничку сцену града Крагујевца, али и у земљи и иностранству где су наставили да живе и раде.

 „Вода заборава- вода сећања“, назив је изложбе 12 графика насталих техником високе штампе, којима се широј публици представила ауторка Милица Антонијевић у Градској галерији „Мостови Балкана“. Професор катедре за графички дизајн на ФИЛУМ-у, Владимир Ранковић о мотиву ауторке, између осталог наводи:“ подводни светови које она гради, величанствени су, истовремено тескобни, затворени, недоступни. Одблесци, одрази, кретање, вечност и коначност, у свему томе налази се лепота воде. Вода мења поглед, сећање, зауставља, претвара у слику, то је начин на који уметност чини кретање, пређе границу коју поставља живот.“ Милица Антонијевић рођена је у Краљеву 1973.године. Дипломирала је примењену графику на Факултету примењених уметности у Београду 1997.године. Редовни је професор на ФИЛУМ-у у Крагујевцу. Реализовала је 34 самосталне изложбе, добитница 17 награда и учесница је преко 300 колективних изложби у земљи и иностранству. Изложба је доступна до 9. јула, а потом следи летња пауза у галерији.

Ауторка Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *