Култура: Нова српска фантастика, завршница конкурса „Првенац“, ГКО Шлезингер у Старој скупштини

У Контакт галерији Студентског културног центра одржана је промоција књиге – Надземље Оностраног – Нова српска фантастика аутора Саве Дамјанова.

Дамјанов је писац, књижевни историчар, есејиста, универзитетски професор. Као прозаисту, књижевна критика га сматра једним од водећих представника српског постмодернизма. У издању новосадског Солариса,објављена је антологија Надземље оностраног – Нова српска фантастика. Антологију је приредио аутор, Сава Дамјанов, који је свој вишедеценијски стваралачки опус у знатној мери посветио проучавању и истраживању књижевне фантастике у постмодернизму. Дамјанов је у антологију Надземље оностраног уврстио 42 прозна остварења од 41 аутора. Уводни део књиге чини есеј приређивача „Векови српске фантастике“ а затим следе приче подељене у три блока.

Ближи се затварање овогодишњег традиционалног књижевног конкурса Студентског културног центра „Првенац“. Конкурс се затвара 15. априла. У емисији говоримо где је едиција после 22 године.

Градски камерни оркестар Шлезингер извео је у Старој скупштини концерт Петра Иљича Чајковског „Сувенир из Фиренце“. Концертмајстор је био Мирослав Павловић.

Аутор емисије Слађана Обрадовић Чукарић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *