Култура: Позоришне илузије у Мостовима Балкана

У Градској галерији Мостови Балкана отворена је изложба фотографија и плаката – Позоришне илузије крагујевачке уметнице Јелене Петровић Томашевић.

Поставка је део њеног будућег докторског рада и обухвата одабрана визуелна решења појединих представа крагујевачког театра на којима је Јелена Петровић радила последњих седам година.

Изложба слика полазника школе цртања Раскршћа Арт под називом „Репродукцијеˮ отворена је у Галерији Дома омладине. На седмој групној изложби представило се 25 излагача са 31 радом који представљају репродукције радова најпознатијих светских и домаћих сликара.

Установа културе Кораци отворила је јавни конкурс у области издаваштва за 2024.годину. Конкурс је отворен од 26. јануара до 29. фебруара, а 45 дана од затварања јавног позива биће познате одлуке комисије и уредничког тима о делима која ће бити објављена у овој издавачкој години. Збирке песама, прича, романи, новеле, зборници, стручне монографије и фотомонографије завичајних аутора или ако говоре о граду Крагујевцу основни су критеријум учешћа на конкурсу.

Студентски културни центар Крагујевац представио је књиге и ауторе из 22. кола едиције Првенац. Песме из својих првих објављених збирки читали су Ана Огризовић, Богдан Цветковић и Срђан Шпановић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *