Култура: Пред крагујевачком публиком Свинг, Атомско склониште, млада харфисткиња…

Манифестацији Крагујевачко културно лето придружио се и Музички центар. На концерту под називом „Жице жеља“ публика је на Летњој сцени Дома омладине уживала у солистичком наступу харфисткиње Зоје Ђорђевић из Београда.

Млада харфисткиња је вансеријски таленат потврдила бројним наградама, успешним школовањем, али и када је својевремено са само 14. година одржала први солистички концерт у великој сали Дома омладине у Београду.

Ансамбл Свинг приредио је спектакуларни концерт на Летњој сцени Универзитета у парку Ректората. Инструменатални састав чине уметници Крагујевца који активно наступају као солисти, али и као чланови симфонијског оркестра и водећих камерних ансамбала у Србији, Аустрији, Немачкој. За Крагујевчане који су испунили скоро цео парк Ректората у пријатној атмосфери Свинг је припремио прави летњи програм, односно изведене су најпознатије филмске теме.

У Студентском културном центру организовано је дружење и разговор са писцем – Дејаном Грујићем, аутором књиге „Живот на цртицу“ публиковане у два издања. Реч је о некадашњој рубрици – Цртица која је била део јутарњег програма Радио Београда 202, чији је Грујић дугогодишњи водитељ, новинар и уредник.

У оквиру манифестације Крагујевачко културно лето, у организацији Дома омладине, пред публиком је наступио један од водећих екс ју састава, и данас омиљени бенд свих генерација у региону – пулско Атомско склониште. Једна од најутицајнијих рок група на сцени је присутна скоро пола века. Крагујевачка, енергична публика испратила је концерт хорски певајући са бендом који је наступио у измењеном саставу, али са једнаком свежином подсетио на свевремене хитове који су настали почетком осамдесетих година.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.