Култура: Промоција Зборника „Ђурђевданско састајање“

У Народној библиотеци „Вук Караџић“ представљен је Зборник поезије чланова Удружења писаца Крагујевца и дугогодишњих сарадника.

У Зборнику су заступљене песме 72 аутора. Приређивачи су: професор славистике Раденко Бјелановић награђиван писац и песник, преводилац и приређивач неколико десетина књига различитих жанрова, и Петар Тодоровић, иначе адвокат, аутор романа, песама о којима већ пишу водећи критичари. У зборник читаоце уводи књижевник Веселин Мишнић, који између осталог наводи да је председник Удружења писаца из Крагујевца Раденко Бјелановић још једном приредио зборник који превазилази локалне оквире, и представља антологију. Бјелановић неуморно води Удружење, окупио је велики број писаца, а сваки аутор заступљен је са десет песама по свом избору. Подухват значајан у сваком смислу,песнички је пресек свега што је створено и представља озбиљан и репрезентативан избор. Такви подвизи превазилазе тренутак у којем настају, баштине значајно место у оном будућем и блиском далеком времену, у којем ће се једном збрајати резултати садашње генерације песника коју је Бјелановић ујединио. Овог пута је сачинио најобимнији и можда најбољи песнички зборник који се до данас појавио, каже књижевник Веселин Мишнић. У Народној библиотеци, стихове су говорили песници чији су радови заступљени у четвртом издању Зборника.

Зборник „Ђурђевданско састајање“ промовисан је у Удружењу књижевника Србије у Београду, затим у Чачку, Книћу, сада и Крагујевцу. Удружење писаца Крагујевца финансирало је издање уз помоћ града Крагујевца. Зброник се очекује у књижарама: Делфи,Вулкан као и књижари Корака.

Аутор емисије Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “Култура: Промоција Зборника „Ђурђевданско састајање“”

  1. Cestitam Bjelanovicu! Crnogorski Vuk Karadzic…Srpski reformator…Gde ste Sumadinci da iznedrite nekog slicnog da pomogne vrednom, upornom sugradjaninu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *