Култура: Шта нам доноси Крагујевачко културно лето?

Другу годину за редом, Крагујевачко културно лето биће испуњено низом уметничких и забавних програма који ће бити одржани на летњим сценама.

Само током јула, свакодневно у вечерњим сатима биће организовано 27 разноврсних програма, за све генерације, док ће август бити још интезивнији, најавио је између осталог за РТК  члан Градског већа Миљан Бјелетић. Крагујевчани могу да очекују филмске, музичке, ликовне програме.

Градски камерни хор Лицеум у Старој цркви одржао концерт духовне музике у сусрет Видовдану. Изведена су дела композитора Косте Манојловића, Слободана Зелића и других аутора. После паузе због корона вируса, градски камерни хор Лицеум, од марта поново је активан и за најављује богату концертну јесен. Отворен је и позив за пријем нових чланова, односно биће организоване аудиције.

Фестивалом музичког, драмског и ликовног стваралаштва основних школа – Дечја креативна раскршћа, у башти Дома омладине, отворена је манифестација „Крагујевачко културно лето 2022“. Ученици крагујевачких школа имали су прилику да представе публици све што су током године спремали са својим наставницима.

Овогодишњи Међународни фестивал уметничке фотографије „Фоторама“ организован је од 30. јуна до 3. јула на више локација у граду. У оквиру фестивала који се дванаести пут организује у Крагујевцу  одржане су трибине, радионице и изложбе фотографија аутора из Јапана, Русије и чланова Фото клуба „Аполо“ из Крагујевца.

Културно лето у Крагујевцу наставља се ревијом италијанских филмова,и по свој прилици и наредног лета смота ће бити установљена као традиционална манифестација.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.