Купачи, опрез! Спасиоци са базена и језера апелују да се поштују правила

Купалишна сезона у Крагујевцу недавно је отворена. О безбедности купача на градским базенима и језеру у Шумарицама, брине око 30 спасилаца.

Међутим, спасилачке екипе апелују на купаче да поштују савете и правила купалишта.

Купачи су најугроженији на дивљим купалиштима, где нема уређеног улаза у воду, ни служби за спасавање.

Први корак у спречавању нежељених догађаја на купалиштима је адекватно понашање самих пливача.

На два уређена градска купалишта – отвореним базенима и језеру у Шумарицама, купачи су ове године под будним оком тридесетак спасилаца који апелују на грађане да се пре уласка у воду освеже и оквасе, поштују табле упозорења и кућни ред на плажи.

Такође, крећу пажњу посетиоцима да бораве искључиво у обележеним зонама купалишта.

Подсећају пливаче да у води не бораве под дејством алкохола и психоактивних супстанци, док је обавеза купача који имају здравствених проблема или неку хроничну болест да се обавезно јаве спасиоцу пре уласка у воду.

Посебни апел упућен је родитељима који имају малу децу, да их не остављају саме у води без њиховог надзора, без обзира да ли имају гуму за пливање или мишиће.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.