Куповина у Шопинг центру Крагујевац Плаза безбедна

Шопинг центар Крагујевац Плаза добио је потврду о усаглашености са KОВИД-19 сигурносним мерама, чиме се придружио одабраним центрима који послују у складу са међународним здравственим стандардима и посетиоцима нуде безбедно искуство куповине.

Сертификат којим се потврђује да је Шопинг центар Крагујевац Плаза усаглашен са превентивним прописима, доделио је Центар за безбедну куповину (ССЦ), независна шведска компанија која процењује сигурност шопинг центара широм света.

„Одушевљени смо што сарађујемо са NEPI Rockcastle на овој важној мисији, за оба њихова тржна центра у Србији.

На овај начин они још једном потврђују водећу улогу у земљама где послују, у великој мери превазилазећи прописане минимуме и постављајући нове стандарде одговорности када су у питању шопинг центри“, изјавили су представници ССЦ-а.
Шопинг центар Крагујевац Плаза је од почетка пандемије предузео све превентивне мере у циљу спречавања ширења КОВИД-19 вируса у сарадњи са Институтом за Јавно Здравље Крагујевац и Регионалном Привредном Комором Крагујевац а главни фокус је на сталним хигијенским мерама и дезинфекцији центра, као и обезбеђивању социјалне дистанце од најмање два метра.

Више пута током дана чисте се и дезинфикују све површине у центру, а посебно делови са највецћим протоком посетилаца – тоалети, покретне степенице, лифтови, као и простори око ресторана и кафицћа.

На одређеним површинама унутар шопинг центра постављене су дезобаријере, наносептичке санитарне траке и физичке баријере за одржавање социјалне дистанце, а посетиоци могу користити аутоматске диспензере са средствима за чишћење руку.

Такође, према званичним препорукама, измењен је систем вентилације и центар се непрекидно освежава чистим ваздухом.
Сви запослени у Шопинг центру Крагујевац Плаза поштују правила физичке дистанце и носе заштитну опрему, а сваки локал у оквиру центра, у складу са својом квадратуром, одређује колико посетилаца може да пусти у исто време.

Такође, Шопинг центар Крагујевац Плаза подсећа посетиоце центра да се држе прописаних мера и препорука понашања тако што ће носити заштитну маску и држати дистанцу од два метра приликом боравка у затвореним просторима и радњама.

Сви тржни центри који припадају NEPI Rockcastle портфолиу спроводе сличне мере безбедности у циљу осигурања здравог окружења за купце и запослене.

До сада, на нивоу групе, стручњаци ССЦ-а су због испуњавања свих услова издали одговарајуће сертификате још и шопинг центрима Променада у Новом Саду, Мега Молу у Букурешту и Бонарка у Пољској.

Шопинг центар Крагујевац Плаза отворен је за посетиоце сваког дана од 10 до 22 часа, док угоститељски локали, према одлуци градске управе, за сада раде до 20 часова.

Све актуелне информације могу се наћи на wеб-сајту www.kragujevacplaza.rs или Facebook i Instagram профилима центра.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *