Квар на магистралном топловоду

Због санације квара на магистралном топловоду у насељу Аеродром, прикључак за насеље Јабучар, дошло је до застоја у испоруци топлотне енергије.

У крагујевачкој топлани тврде да се нормализација у испоруци топлотне енергије очекује сутра у току дана.

Насеље Јабучар налази се у правцу котларнице Аеродром, а у том делу града се јуче десила хаварија, коју су радници Енергетике успели да санирају.

Да без грејања не би остали и сви потрошачи на Аеродрому, затворен је прикључак за Јабучар, објашњавају у крагујевачкој Топлани.

Због тога је стотинак кућа у овом насељу јуче било без грејања. Од јутрос су под такозваним полухаваријским режимом грејања, али се очекује да у току ноћи тај проблем буде решен.

Теренске екипе Енергетике успевају да за пар сати реше хаваријски проблем, а било их је, додају, око двадесетак и до сада нису обустављали испоруку топлотне енергије потрошачима.

Када је реч о квалитету грејања, у насељу Аеродром, групе грађана писале су петицију, али како кажу у Енергетици још увек нико није поднео званичан захтев за утврђивање квалитета грејања.

У крагујевачкој топлани подсећају да су, због радова на јавној гаражи, од почетка грејне сезоне са мреже искључени Градска пореска управа и Пореска полиција.

У Енергетици кажу да се очекује да радијатори од сутра буду топли и у овим објектима.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *