Лахдевирт: Намера нам је да разговарамо о развоју сарадње у ИТ сектору

Амбасадор Републике Финске у Србији – Ким Лахдевирт данас је посетио Крагујевац

Током састанка са градоначелником Николом Дашићем, највише пажње посвећено је теми обновљивих извора енергије и могућностима за њихову примену у Шумадији.

Амбасадор Финске састао се и са представницима Универзитета, са којима је разговарао о сарадњи у области економије кроз ИТ сектор, успостављању нових Еразмус научних програма, актуелном партнерству крагујевачког Универзитета са факултетима из Финске Републике.

На иницијативу проректора за иновације и развој Универзитета у Крагујевцу професора доктора Владимира Сенића, Крагујевац је посетио Амбасадор Финске у Србији, Његова екселенција Ким Лахдевирт.

Његов долазак био је прилика да се разговара о наставку активности које су договорене током конференције одржане прошлог септембра у Крагујевцу, затим о научно-технолошком парку и сардњи са научницима и професорима из Финске, иначе водећим стручњацима у свету ИТ иновација.

Током посете Крагујевцу Амбасадор Финске састао се и са градоначелником Николом Дашићем, који је овом приликом истакао да је изузетно задовољан оставреним могућностима за наставак агенде јачања циркуларне економије, коју у Србији спроводе нордијске земље.

Амбасадор Ким Лахдевирт посетио и финску компанију која у Крагујевцу послује у сектору металне индустрије.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.