Летњи кутак за дегустирање вина и ракија

Винско-ракијски хаб у Кући Ђуре Јакшића, сада је проширен за око 40-ак места у аутентичној летњој башти.

Потреба за отварањем летњег кутка за дегустирање вина и ракија из Шумадије, препозната је још пре три године, али су се тек сада стекли инфраструктурни услови за проширење капацитета.

Винско ракијски хаб – кутак у старом језгру Крагујевца где се могу дегустирати и купити аутентични производи региона, реномираних винарија и дестилерија из Шумадије, током летње сезоне имаће простор за око још 40-ак људи, који ће током пријатних летњих вечери моћи да уживају у аутентичном простору нове баште винско ракијског хаба.

На локацији која представља спој историје Крагујевца и модерног начина живота града, на месту на ком је становао велики уметник и представник српског романтизма, Ђура Јакшић, кроз организовање винских и ракијских вечери, дегустација, индивидуалних и групних промоција и обука, Винско-ракијски хаб пружа могућност посетиоцима да сазнају више о винској и ракијској култури, а својим постојањем пружа подршку у очувању идентитета Шумадије.

Извештава новинар РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *