Летовање са бебом – савети лекара

У летњем периоду родитељи размишљају о одласку са бебом на море, али и о томе како то све спровести и организовати.

Лекари саветују да се за летовање са малом децом бира почетак или крај сезоне, како би се избегле врућине и гужве.

Уколико се неко ипак одлучи да са бебом оде на летовање током јула и августа, ево и пар препорука и савета лекара на шта би родитељи требало да обратите посебну пажњу.

Већина родитеља се за прво летовање са бебом одлучи пошто она напуни годину дана, али постоје и родитељи који се на тај корак одлучују много раније.

У сваком случају, летовање са бебом је потпуно друга врста путовања у односу на она на која су родитељи навикли, па је неопходно посветити више пажње припреми за пут, одабиру дестинације, као и целокупној организацији путовања.

У зависности од узраста детета, неопходно је да пртљаг прилагодите његовом добу и потребама, а приручна апотека је обавезан део.

Дечја кожа је нарочито осетљива на сунчеве зраке, па је неопходна заштита од сунца и врућине.

Исхрана бебе током летовања је такође изузетно важна.

Нарочито је потребно мислити на бебину кожу приликом излагања сунцу.

Прво и основно правило је избегавати излагање бебине коже директном сунцу, односно избегавати периоде када је оно најопасније – од 11 до 17 часова.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *