Лијина изложба карикатура

Самостална изложба карикатуристе Миливоја Обреновића Лије, десета по реду, отворена је у Галерији 3Д, у некадашњој кући Завода за испитивање оружја и муниције, уступљеној овом уметнику за излагање.

Простор је био премали да прими све заинтересоване који су дошли да виде „Портретне карикатуре виђенијих Крагујевчана“, како је изложбу назвао сам уметник.

„Народ воли Лију“, речи су крагујевачког писца млађе генерације, којег смо срели на путу за „Абрашевић“, где се одржавала промоција књиге његовог колеге по перу, а који је прокоментариосао утисак да је на изложби било доста различитог света.

У позивници за догађај сам аутор наводи да је током свих ових година „између слике и пластике, цртежа и скулптуре, задржавајући карикатуру као основ креативног изражавања, створио сам око 250 оригиналних 3Д карикатура јединственог израза и динамике“.

Изложене карикатуре овога пута имале су две димензије.

Неколико квадрата изложбеног простора било је преуско да прими све посетиоце.

По завршетку изложбе цртежа, у галеријски простор биће враћене 3Д карикатуре, по чему је овај уметник на дуго и на широко познат.

Извештава новинарка РТК Снежана Ћериман.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *