Литургији и литији присуствовали градоначелник Дашић, чланови градског и републичког парламента и грађани

У оквиру Светотројичких духовних свечаности које Епархија шумадијска организује под покровитељством града Крагујевца, обележена је слава Старе цркве и градска литија.

Након служења Свете архијерејске литургије у порти храма, литија је кренула градским улицама.

Литургији и литији присуствовали су градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, чланови градског парламента, народни посланици и грађани.

Након служења Свете архијерејске литургије у порти Старе цркве  узнесена је молитва за цео град Крагујевац, а верници предвођени епископом и свештенством Епархије шумадијске, кренули су из порте Старе цркве градским улицама.

Литија се из Старе Милошеве цркве кретала преко Заставиног моста, Лепеничким булеваром и улицама: Вишњићевом, Краља Петра првог, до Трга код крста, где је колона накратко стала како би се прочитала заједничка молитва.

Након тога, литија је настављена кретањем улицама Саве Ковачевића, др Зорана Ђинђића, Николе Пашића, 27. марта, преко Заставиног моста да би се поново вратила у црквену порту, где је одржан пригодан културно-уметнички програм.

Свечаности у оквиру којих се обележава хришћански празник Тројице, уједно и слава Старе цркве у Крагујевцу, као и претходних година посвећене су деци и породици.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *