Локалне смаоуправе и информациона безбедност

Резултати истраживања који су спроведени у прошлој години показали су да од 63 локалне самоуправе у Србији скоро половина нема урађен Акт о безбедности.

Радионици на тему „Јачање капацитета локалних самоуправа у примени регулативе у области информационе безбедности” присуствовали су представници из више од 20 локалних самоуправа у централној Србији.

Семинар за представнике градова и општина организовали су НАЛЕД И РАТЕЛ, Канцеларија за ИТ и е-управу и Министарство туризма, трговине и телекомуникација.

Циљ радионице која је организована за представнике локалних самоуправа је пружање неопходног знања и вештина у изради и праћењу прописа којима је уређена област информационе безбедности.

На семинару је посебно било речи о изради Акта о безбедности и провери примењених мера заштите на локалном нивоу.

Резултати тестирања који су спроведени у 2018. години, показали су да од 63 локалне самоуправе скоро половина нема израђен Акт о безбедности.

У Крагујевцу су постигнути значајни резултати у области информационе технологије.

Први семинар о информационој безбедности одржан је у Крагујевцу, а у плану су и радионице у Београду, Новом Саду и Нишу.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *