Локални план запошљавања

Смањење стопе незапослености на подручју града Крагујевца основни је циљ локалне политике запошљавања.

Начини остварења овог циља садржани су у Локалном акционом плану запошљавања за 2018. годину, који је усвојен на данашњој седници градског Савета за запошљавање.

Према подацима Националне службе за запошљавање, број незапослених у Крагујевцу прошле године смањен је за око две и по хиљаде.

Томе је у значајној мери допринела примена мера активне политике запошљавања, али и већа понуда слободних радним места на тржишту.

За ове резултате заслужна је и локална самоуправа, која је акционим планом запошљаваља у 2017. предвидела низ активности усмерених на смањење стопе незапослености.

Локални акциони план запошљавања у 2018. години усклађен је са сличним документом који се примењује на националном нивоу.

Базиран је на резултатима анализе привредних активности на подручју града Крагујевца, просечне бруто зараде, демографских карактеристика и образовне структуре незапослених. Предвиђене активности сличне су прошлогодишњим.

За реализацију мера активне политике запошљавања у Србији у овој години планирано је око 3,6 милијарди динара и 550 милиона за радно ангажовање особа са инвалидитетом.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *