Лончар: Медицинари раде и без дана одмора

У Крагујевцу је данас одржан пријем за здравствене раднике из тог града, Новог Пазара, Краљева и Чачка којима је министар здравља Златибор Лончар захвалио на свему што чине у борби против епидемије корона вируса и навео да у Србији тренутно има око 8. 000 активних случајева, од којих је око 2. 000 на болничком лечењу, а међу њима је тренутно 364 заражена здравствена радника од којих је 28 хоспиталитзовано.

То је, додао је, мање него почетком прошле недеље када је више од 600 здравствених радника било позитивно и много више њих било на болничком лечењу.

Министар здравља Златибор Лончар је нагласио да су здравствени радници наши јунаци и да се основу ових података може видети колико они раде.

Анестезиолог Катарина Павловић из Клиничког центра Крагујевац рекла је да су радили и да ће наставити да раде вредно и предани, са пуно емпатије и наде.

Медицинска сестра у Општој болници у Чачку Ивана Логвинов каже да су се трудили да пацијентима укажу максималну здравствену негу.

Инфектолог из Краљева Зорица Костић је рекла да је једно време била на испомоћи колегама с Инфективне клинике у Београду, као и у Новом Пазару.

По повратку из Новог Пазара су, додала је, формирали ковид болницу у Краљеву.

Главна сестра пнеумофизиолошког одељења Опште болнице Нови Пазар Снежана Јеремић је, у име свих својих колега, захвалила свим здравственим радницима који су дошли из других градова у Нови Пазар да им помогну када је било најтеже.

У једном тренутку у болници у Новом Пазару било је више од 390 болесника.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.